Archiwalna Strona Drawno
 
 

Wysoki kontrast - wersja strony dla niepełnosprawnych

Kalendarz imprez

  Listopad 2020 >>
Pn Wt Śr Cz Pt So Ni
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            







Obsługa techniczna ALFA TV

29-08-2012 | Konkurs kulinarny na regionalną potrawę "TRADYCYJNE PIEROGI"

Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych (zarówno osoby fizyczne jak i społeczne (koła gospodyń, itp) do wzięcia udziału w konkursie kulinarnym na regionalną potrawę „TRADYCYJNE PIEROGI”, którego rozstrzygnięcie nastąpi podczas Uroczystości Dożynek Gminnych w Drawnie w dniu 01 września 2012r. Konkurs organizowany jest pod Patronatem Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego -Wydziału Rolnictwa i Rybactwa oraz Burmistrza Drawna. Poniżej

Regulamin Konkursu

Regulamin   Regionalnego  Konkursu  Kulinarnego na potrawę „TRADYCYJNE  PIEROGI”

Organizator : Drawieński Ośrodek Kultury

1. Cel Konkursu : Popularyzacja potraw regionalnych, ocalenie od zapomnienia smaków i potraw naszych przodków, promocja zdrowego żywienia. Wypromowanie potrawy regionu  w roku 2012 -TRADYCYJNE  PIEROGI

2. Regulamin Konkursu : Udział w Konkursie mogą brać osoby indywidualne  i społeczne (koła gospodyń itp. ) z terenu całego województwa zachodniopomorskiego i województw ościennych. Do udziału w konkursie dopuszcza się również lokalne punkty gastronomiczne. Każdy uczestnik przygotowuje jeden rodzaj „Tradycyjnych Pierogów”

3. Kryteria oceny, której dokona Jury Konkursu wybrane przez organizatora:

> walory organoleptyczne produktu,

> walory smakowe ,

> dobór składników –rodzaj farszu

4. Termin i miejsce Konkursu : 01 września 2012 roku, godz.17.00 – Plac Wolności w Drawnie. Konkurs jest imprezą towarzyszącą  uroczystości DOŻYNEK GMINNYCH w Drawnie.

5. Zgłoszenie produktu – w dniu konkursu – do godz. 16.00

6. Nagrody : Sześć najlepszych produktów zostanie nagrodzonych wartościowymi nagrodami rzeczowymi (miejsca I-III oraz trzy wyróżnienia). Fundatorem nagród są: Zachodniopomorski Urząd Marszałkowski – Wydział Rolnictwa i Rybactwa w Szczecinie oraz Burmistrz Drawna

7. Koszty: Uczestnicy Konkursu przygotowują produkt kulinarny z własnych materiałów i biorą udział w konkursie na własny koszt.

8. Organizator konkursu oświadcza, że jest administratorem wszystkich danych osobowych zebranych w trakcie organizacji, przebiegu i nagradzania uczestników Konkursu. Dane te, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku są gromadzone i przetwarzane tylko na potrzeby DOK Drawno oraz fundatorów nagród i bez zgody ich właścicieli nie będą nikomu udostępnione.

9.Każdy uczestnik przez fakt wzięcia udziału w konkursie wyraża zgodę na publikację informacji i zdjęć z przebiegu konkursu

                                                                                               Dyrektor Drawieńskiego Ośrodka Kultury


Korzystanie z serwisu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Nie pokazuj więcej tego powiadomienia
Archiwalna Strona