Archiwalna Strona
Wysoki kontrast - wersja strony dla niepełnosprawnych
Listopad 2020 | >> | |||||
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Ni |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych (zarówno osoby fizyczne jak i społeczne (koła gospodyń, itp) do wzięcia udziału w konkursie kulinarnym na regionalną potrawę „TRADYCYJNE PIEROGI”, którego rozstrzygnięcie nastąpi podczas Uroczystości Dożynek Gminnych w Drawnie w dniu 01 września 2012r. Konkurs organizowany jest pod Patronatem Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego -Wydziału Rolnictwa i Rybactwa oraz Burmistrza Drawna. Poniżej
Regulamin Konkursu
Regulamin Regionalnego Konkursu Kulinarnego na potrawę „TRADYCYJNE PIEROGI”
Organizator : Drawieński Ośrodek Kultury
1. Cel Konkursu : Popularyzacja potraw regionalnych, ocalenie od zapomnienia smaków i potraw naszych przodków, promocja zdrowego żywienia. Wypromowanie potrawy regionu w roku 2012 -TRADYCYJNE PIEROGI
2. Regulamin Konkursu : Udział w Konkursie mogą brać osoby indywidualne i społeczne (koła gospodyń itp. ) z terenu całego województwa zachodniopomorskiego i województw ościennych. Do udziału w konkursie dopuszcza się również lokalne punkty gastronomiczne. Każdy uczestnik przygotowuje jeden rodzaj „Tradycyjnych Pierogów”
3. Kryteria oceny, której dokona Jury Konkursu wybrane przez organizatora:
> walory organoleptyczne produktu,
> walory smakowe ,
> dobór składników –rodzaj farszu
4. Termin i miejsce Konkursu : 01 września 2012 roku, godz.17.00 – Plac Wolności w Drawnie. Konkurs jest imprezą towarzyszącą uroczystości DOŻYNEK GMINNYCH w Drawnie.
5. Zgłoszenie produktu – w dniu konkursu – do godz. 16.00
6. Nagrody : Sześć najlepszych produktów zostanie nagrodzonych wartościowymi nagrodami rzeczowymi (miejsca I-III oraz trzy wyróżnienia). Fundatorem nagród są: Zachodniopomorski Urząd Marszałkowski – Wydział Rolnictwa i Rybactwa w Szczecinie oraz Burmistrz Drawna
7. Koszty: Uczestnicy Konkursu przygotowują produkt kulinarny z własnych materiałów i biorą udział w konkursie na własny koszt.
8. Organizator konkursu oświadcza, że jest administratorem wszystkich danych osobowych zebranych w trakcie organizacji, przebiegu i nagradzania uczestników Konkursu. Dane te, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku są gromadzone i przetwarzane tylko na potrzeby DOK Drawno oraz fundatorów nagród i bez zgody ich właścicieli nie będą nikomu udostępnione.
9.Każdy uczestnik przez fakt wzięcia udziału w konkursie wyraża zgodę na publikację informacji i zdjęć z przebiegu konkursu
Dyrektor Drawieńskiego Ośrodka Kultury
Urząd Miasta Drawno
73-220 Drawno, Kościelna 3
tel. 95 768 20 31
fax. 95 768 25 05
e-mail: poczta@drawno.pl
NIP: 594-12-71-544
REGON: 000529717
Poniedziałek - Piątek - 7:30 do 15:30